


Potrebno je:
- 4 pastrve srednje veličine
- 150 g kukuruznog brašna
- 700 g krumpira
- 3 glavice crvenog luka
- 4 rajčice
- 2 žlice kapara
- 1,5 dl maslinovog ulja
- 350 g kajmaka
- 1 limun
- origano
- 2 žlice sjeckanog peršina
- mješavina začina
Priprema:
1. Pastrve začiniti po želji, poprskati sokom od limuna i uvaljati u kukuruzno brašno.
2. Krumpir očistiti i narezati na ploške, rajčice na kriške, a crveni luk na režnjeve.
3. U odgovarajućoj posudi pomiješati krumpir, crveni luk i rajčice, dodati peršin, origano, maslinovo ulje i začine po želji te polako promiješati.
4. Odgovarajuću vatrostalnu posudu premazati uljem pa u nju poslagati miješano povrće i odozgora utisnuti pastrve.
5. Otopiti polovinu kajmaka i preliti preko pastrvi. Prekriti folijom i peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC 35 min.
6. Zatim skloniti foliju, posipati kapare i preliti ribu preostalim otopljenim kajmakom. Nastaviti s pečenjem dok riba ne porumeni.
Izvor: Dobra hrana



