


Sastojci:
- 2,5 dl jogurta
- 3 dl mlijeka
- 1 kocka svježeg kvasca
- 1 žlica šećera
- 1 žličica soli
- 2 žumanjka
- 1 dl ulja
- 1 kg glatkog brašna tip-400
- 200 g margarina
- 250 g svježeg sira
- 200 g šunke
- 30 g sezama
Priprema:
1. U odgovarajućoj posudi pomiješati kvasac, šećer i mlako mlijeko, pa ostaviti da odstoji dok kvasac ne nadođe.
2. U većoj posudi pomiješati jogurt i ulje, dodati kvasac, posoliti po želji te polako dodavati brašno mijeseći cijelo vrijeme. Kada se tijesto počne odvajati od ruku, izvaditi ga iz posude, te oblikovati 9 malih krugova za razvlačenje, prekriti ih krpom i ostaviti da odstoje.
3. Svaki razvući ukrug promjera 30 cm, sve premazati margarinom osim posljednjeg, pa naslagati jednu na drugu i ostaviti da odstoje oko 20 minuta.
4. Odstajalo tijesto razvući što tanje, ukrug promjera 70 cm, te narezati na 4 dijela u obliku križa, a svaku četvrtinu podijeliti na 8 dijelova.
5. Šunku narezati na kockice, pa pomiješati sa svježim sirom. Po žličicu pripremljene smjese staviti na svaki trokut od tijesta i zavinuti.
6. Oblikovane kroasane poslagati u nauljen, brašnom posut pleh, pa premazati žumanjkom i posipati sezamom.
7. Pripremljene kroasane ostaviti da odstoje 60 minuta, a zatim ih staviti peći u zagrijanu pećnicu na 170 °C dok ne porumene.
Izvor: Dobra hrana



