


Sastojci:
- 500 g pilećeg bijelog mesa
- 1 glavica luka
- 500 g bukovača
- 80 g riže
- 2 mrkve
- 0,5 dl ulja
- 5 dl juneće juhe
- 25 većih listova vinove loze
- 1 žličica mljevene crvene paprike
- 3 dl ovčjeg kiselog mlijeka
- mješavina začina, sol, papar
Priprema:
1. Pileće bijelo meso samljeti, mrkvu oguliti i naribati na krupno, a bukovače i luk sitno nasjeckati.
2. Listove vinove loze oprati i preliti proključalom vodom, a zatim poklopiti i ostaviti kratko u vodi kako bi omekšali. Izvaditi listove i izrezati zadebljanja.
3. Na malo ulja popržiti luk i mrkvu, a potom dodati piletinu i bukovače, te pirjati uz dolijevanje juhe po potrebi.
4. Kada je meso napola gotovo, dodati rižu, mljevenu papriku i začine, pa uz povremeno miješanje pirjati dok riža ne omekša.
5. Na svaki list vinove loze staviti žlicu pripremljenog nadjeva, uviti sarme i poredati ih u zemljanu tepsiju. Pripremljene sarme zaliti ostatkom juhe tek toliko da ih prekrije i staviti u pećnicu da se zapeku. Zapečene sarme preliti ovčjim kiselim mlijekom.
Izvor: Dobra hrana



