Pripremite curry od mrkve i tofu u pahuljicama po receptu domaće gastro blogerice

by | 25 ožujka, 2021
tofu

Ako smo zbog nečega zahvalni na društvenim mrežama, to su ovi mladi kreativci koji nesebično dijele svoje gastro delicije sa svojim pratiteljima.

Nataša, pod nadimkom “Burbon i borovnice”, jedna je od onih čije recepte ne preskačemo, pa tako ni ovaj, slasni tofu u pahuljicama, s rižom i curryjem od mrkve. I koliko god da se činilo komplicirano, vjerujte nam da nije. Sve što vam treba je to da pratite Natašine korake i uživate u jelu.

Umak od mrkve i curryja:
– 3 mrkve, oguljene i narezane na manje komade
– 1 glavica luka, sitno nasjeckana
– 3 češnja češnjaka, naribana
– komadić đumbira, nariban
– pola ljute papričice, sitno narezane
– 2 pune žlice curry madras začina
– šalica vode
– 2 žlice kokosova aminosa ( ili sojinog umaka) + žlica rižinog octa + žlica javorovog sirupa + žlica miso paste, sve pomiješati u manjoj posudici
Začini po želji (pazite na količinu soli – aminos/miso mješavina je dosta slana)

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Nataša (@burbon_i_borovnice)

Postupak:
Zagrijte malo ulja pa propirjajte luk. Kad je omekšao, dodajte češnjak, đumbir i ljutu papričicu. Pirjajte još minutu, stalno miješajući. Zatim dodajte curry madras, dobro promiješajte pa dodajte mrkvu. Dolijte šalicu vode i kuhajte poklopljeno 15-ak minuta. Kad je mrkva omekšala, izblendajte je štapnim mikserom ili u blenderu. Dodajte mješavinu aminosa, misa, javorovog sirupa i rižinog octa pa sve dobro promiješajte i kuhajte još minutu. Probajte, pa doradite začinima.

Tofu sam dobro ocijedila od vode, odrezala na odreske, malo posolila i ispanirala u usitnjenom cornflakesu (usitnila sam ih u blenderu). Svaki odrezak prvo sam ubacila u smjesu brašna i kukuruznog škroba, zatim u gustu smjesu brašna i vode, a potom u cornflakes. Svaku od ove tri smjese sam posolila i dodala malo chilija u prahu. Poslužila sam s kuhanom basmati rižom, svježom salatom i žlicom jogurta. Malo nanesite soka od limuna preko svega, i to je to.

Foto: Burbon i borovnice/Instagram