


Sastojci:
- 8 telećih šnicli
- 4 paprike
- 1 celer
- 3 dl crnog vina
- 1 žumanjak
- 2 žlice krušnih mrvica
- 1 žlica gustina
- 250 g mljevene teletine
- 1/2 vezice peršina
- 0,5 dl ulja
- mjuešavina začina, sol, papar
Priprema:
1. Teleće šnicle istanjiti i začiniti ih po želji, papriku narezati na štapiće, celer očistiti i naribati na krupno, a peršin sitno nasjeckati.
2. U odgovarajućoj posudi pomiješati mljevenu teletinu, žumanjak, peršin i mrvice pa začiniti po želji.
3. Na svaku šniclu staviti žlicu pripremljenog nadjeva, a zatim ih zarolati i pričvrstiti kuhinjskim koncem.
4. Rolane šnicle popeći na vrućem ulju kako bi porumenjele, dodati papriku i celer, doliti crno vino i poklopiti, pa pirjati na umjerenoj temperaturi.
5. Kada šnicle i povrće omekšaju, dodati malo gustina, začiniti po želji i pirjati još 2 minute.
Izvor: Dobra hrana



