


Sastojci:
- 800 g pilećeg bijelog mesa
- 150 g slanine
- 2 mrkve
- 500 g njoka
- 1 glavica luka
- 3 češnja češnjaka
- 400 g pelata rajčica
- 150 g maslina punjenih paprikom
- 100 g maslaca
- mješavina začina, bosiljak
Priprema:
1. Pileće bijelo meso uzdužno prerezati napola. Oguljenu mrkvu narezati, slaninu izrezati na štapiće, masline na kolutove, a luk i češnjak sitno nasjeckati. Njoke skuhati u slanoj vodi.
2. Pripremljene štapiće slanine i mrkve ukoso ubadati u pileće meso na svakih 1,5 cm. Špikanu piletinu začiniti po želji, a potom je popeći na vrućem maslacu sa svih strana kako bi porumenjela. Zatim je izvaditi i ostaviti na toplom.
3. U masnoću od piletine dodati luk i češnjak, te kratko popržiti, a potom dodati pelate i pirjati dok se ne dobije kompaktna smjesa.
4. U umak od rajčica vratiti špikanu piletinu, dodati masline i bosiljak, začiniti po želji i uz dolijevanje vode po potrebi pirjati dok meso ne omekša.
5. Gotovu piletinu narezati na rolade i poslagati na pladanj za posluživanje, dodati njoke te sve preliti umakom od rajčica.
Izvor: Dobra hrana



