


Sastojci:
- 1 kg glatkog brašna (tip-400)
- 1 kocka svježeg kvasca
- 1/2 l mlijeka
- 300 g zrnatog sira
- 4 jaja
- 3 žlice šećera
- 5 žličica soli
- 20 g sezama
- 20 g lanenih sjemenki
- 3 dl ulja
Za nadjev:
- 250 g suhe vratine
- 1 ukrasna zelena salata
- 300 g svježeg sira
- 200 g sira
Priprema:
1. U odgovarajućoj posudi pomiješati mlijeko, svjež kvasac, 3 žlice šećera, 2 žlice brašna i 1 žličicu soli, te dobro izmiješati i ostaviti na toplom da nadođe.
2. U veću posudu usuti 1/2 kg brašna, dodati nadošao kvasac, 3 jaja, 4 žličice soli, sir i 2 dl ulja. Pripremljene sastojke pomiješati, pa pomalo dodavati ostatak brašna i mijesiti neprestano kako bi se dobilo ujednačeno tijesto.
3. Zamiješeno tijesto ostaviti da nadođe 40 minuta, a zatim ga razvući na debljinu od jedan centimetar, te nožem rezati trokute dimenzija 8×8 cm.
4. U tepsiju za pečenje uliti 1 dl ulja, poslagati trokute i ostaviti ih još malo da nadođu.
5. Nadošle trokute premazati umućenim jajetom, posipati sezamom i lanom, a potom staviti u zagrijanu pećnicu i peći dok ne porumene.
6. Pečene trokute ostaviti da se ohlade, pa ih poprečno zarezati i premazati svježim sirom.
7. Preko svježeg sira nanijeti list zelene salate, zatim list suhe vratine, te posipati ribanim sirom i preklopiti.
Izvor: Dobra hrana



