


Sastojci:
- 500 g mladog graška
- 200 g šampinjona
- 400 g junetine od buta
- 200 g krumpira
- 1 glavica luka
- 2 mrkve
- 1 žličica crvene mljevene paprike
- 5 dl juneće juhe
- 1 dl vrhnje
- 2 žlice brašna
- 5 žlica ulja
- mješavina začina, sol, papar
Priprema:
1. Junetinu i krumpir narezati na krupnije kocke, mrkvu i luk na kockice, a šampinjone na listove.
2. Na malo ulja popržiti luk kako bi porumenio, a potom dodati junetinu i mrkvu pa pirjati uz povremeno dolijevanje juhe po potrebi.
3. Kada je meso napola gotovo, dodati krumpir, grašak i šampinjone te nastaviti s pirjanjem.
4. Kada svi sastojci omekšaju, dodati mljevenu papriku, hladnu zapršku (mješavinu brašna i 1 dl vode), promiješati i začiniti po želji. Uz povremeno miješanje, pirjati dok se ne dobije željena gustoća.
5. U gotovo jelo umiješati vrhnje prije posluživanja.
Izvor: Dobra hrana



