


Sastojci:
- 2 jaja
- 3 rajčice
- 1 glavica crvenog luka
- 2 konzerve tunjevine
- 4 kisela krastavca
- 1,5 dl biljnog vrhnja
- 100 g majoneze
- 300 g spiralne tjestenine
- 1 žlica ulja
- mješavina začina, sol, papar
Priprema:
1. Tjesteninu skuhati u slanoj vodi, a zatim je procijediti, dodati malo ulja da se ne slijepi, te ostaviti da se ohladi. Jaja također skuhati.
2. Rajčicu narezati na kockice, krastavce na štapiće, a luk na režnjeve. Tunjevinu izvaditi iz konzerve i dobro je ocijediti od suvišnog ulja.
3. U odgovarajućoj posudi pomiješati skuhanu tjesteninu, tunjevinu, krastavce, rajčice i luk, pa preliti mješavinom biljnog vrhnja i majoneze te začiniti po želji.
4. Skuhana jaja narezati uzdužno na kriške i njima ukrasiti pripremljenu salatu.
Izvor: Dobra hrana



