


Sastojci:
- 500 g lisnatog tijesta
- 200 g špinata
- 1 poriluk
- 1 glavica luka
- 1 češanj češnjaka
- 2 rajčice
- 2 mrkve
- 150 g slanine
- 100 g mozzarelle
- 0,5 dl ulja
- 2 žlice brašna
- 1 jaje
- 1 žlica sezama
- 1 žlica lanenih sjemenki, sol
Priprema:
1. Poriluk, luk i češnjak sitno nasjeckati, mrkvu skuhati pa je narezati na kocke. Rajčice i mozzarellu također narezati na kocke, a slaninu i špinat na rezance.
2. Na malo ulja popržiti slaninu, dodati luk, poriluk i češnjak, pa kratko popržiti da omekša. Zatim dodati rajčice i mrkvu, začiniti po želji i pirjati dok povrće ne omekša.
3. Tijesto razvući na debljinu od 0,5 cm, a zatim rezati kvadrate dimenzije 10×10 cm.
4. U sredinu svakog kvadrata staviti malo nadjeva, mozzarellu i špinat.
5. Suprotne krajeve tijesta premazati bjelanjkom, pa ih ručno pričvrstiti. Isti postupak ponavljati dok se ne utroši sav materijal.
6. Gotove zavežljaje premazati žumanjkom, te posipati sezam i sjemenke lana.
7. Tepsiju nauljiti i posipati po njoj brašno, pa poredati pripremljene zavežljaje i peći ih u zagrijanoj pećnici na 200 ºC dok ne porumene.
Izvor: Dobra hrana



