


Sastojci:
Za biskvit:
- 6 jaja
- 6 žlica šećera
- naribana kora naranče
- 2 žlice brašna
- 2 žlice gustina
- 1 žlica kakaa
- 1 vrećica praška za pecivo
Za kremu:
- 150 g čokolade za kuhanje
- 7,5 dl slatkog vrhnja
- 100 g bijele čokolade
- 150 g sjeckanih, prženih lješnjaka
Za glazuru:
- 100 g čokolade
- 3 žlice ulja
Priprema:
Biskvit:
1. Bjelanjke odvojiti od žumanjaka i umutiti ih u čvrst snijeg.
2. Posebno umutiti žumanjke, šećer, brašno, prašak za pecivo, kakao i ribanu koru naranče, pa dodati snijeg od bjelanjaka i polako promiješati.
3. Okrugao kalup za tortu obložiti papirom za pečenje, uliti pripremljenu smjesu i peći 30 minuta u zagrijanoj pećnici na 200 ºC.
4. Pečeni biskvit ostaviti da se ohladi, te ga prerezati poprečno dva puta kako bi se dobile tri kore.
Krema:
1. U slatko vrhnje dodati izlomljenu čokoladu za kuhanje i otopiti je na pari, a potom ostaviti da se smjesa ohladi.
2. Ohlađenu mješavinu slatkog vrhnja i čokolade umutiti u čvrst šlag.
3. Zatim dodati bijelu čokoladu naribanu na krupno i lješnjake, te polako promiješati.
Završni postupak:
1. Kore premazati pripremljenom kremom i naslagati jednu na drugu. Ostatkom kreme premazati bočne stranice torte.
2. Posebno otopiti 100 g čokolade s malo ulja, njome preliti premazanu tortu i ukrasiti po želji.
Izvor: Dobra hrana



