


Sastojci:
- 600 g pilećeg bijelog mesa
- 100 g riže
- 2 glavice luka
- 1 svježa paprika
- 4 žlice kiselog vrhnja
- 3 rajčice
- 2 dl pileće juhe
- 1 ljuta papričica
- 1/2 vezice peršina
- 1 žličica crvene mljevene paprike
- 0,5 dl ulja
- mješavina začina, sol, papar
Priprema:
1. Pileće bijelo meso narezano na šnicle začiniti po želji, pa ispeći na ulju. Pečenu piletinu narezati na rezance.
2. Papriku i rajčice narezati na kocke, ljutu papričicu na kolutove, a luk i peršin sitno nasjeckati. Rižu skuhati u slanoj vodi.
3. Na masnoći od mesa popržiti luk, dodati papriku, rajčice i ljutu papričicu, pa pirjati na umjerenoj temperaturi dok povrće ne omekša.
4. Kada povrće omekša, dodati meso, rižu, peršin i mljevenu papriku, začiniti po želji, te zaliti juhom i pirjati na umjerenoj temperaturi još 5 minuta.
5. U gotovo jelo umiješati kiselo vrhnje.
Izvor: Dobra hrana



