


Sastojci:
- 5 tikvica srednje veličine
- 250 g feta sira
- 250 g svinjskih pečenica
- 200 g sira
- 2 dl kiselog vrhnja
- 2 dl mlijeka
- 3 jaja
- 1 žlica ulja
- mješavina začina
Za pohanje:
- 3 jaja
- 200 g brašna
- 3 dl ulja
- sol
Priprema:
1. Tikvice očistiti i narezati uzdužno na tanke listove, feta sir i pečenice također narezati na ploške, a sir naribati na krupno.
2. Narezane tikvice posoliti, uvaljati ih u brašno, potom u umućena jaja, te peći na vrućem ulju dok ne porumene s obje strane.
3. Dublju vatrostalnu posudu prekriti pohanim tikvicama, zatim nanijeti red feta sira, pa poredati listove pečenica i posipati ribanim sirom. Isti postupak ponavljati dok se ne utroši sav pripremljeni materijal, a završiti tikvicama.
4. U odgovarajućoj posudi umutiti jaja, vrhnje i mlijeko, te preliti preko posljednjeg sloja tikvica. Pitu peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC dok ne porumeni.
Izvor: Dobra hrana



