


Sastojci:
- 1 pakiranje lisnatog tijesta
- 3 mrkve
- 250 g tunjevine
- 2 dl vrhnja
- 0,5 dl bijelog vina
- 1 žlica brašna
- 2 žlice maslaca
- 1 jaje
- mješavina začina, papar
Priprema:
1. Mrkvu oguliti i narezati na ploškice, a tunjevinu izvaditi iz konzerve i ocijediti od suvišnog ulja.
2. U teflonskoj tavi otopiti maslac, dodati mrkvu i pržiti je dok ne omekša. Zatim dodati vrhnje, bijelo vino, začiniti po želji, posipati malo brašna i kuhati miješajući cijelo vrijeme dok se smjesa ne zgusne. Nadjev ostaviti da se ohladi.
3. Lisnato tijesto razvući na debljinu od 0,5 cm, a potom okruglim kalupom vaditi krugove. Manjim kalupom od dobivenih krugova raditi obruče.
4. Rubove svakog kruga premazati bjelanjkom, pa odozgora zalijepiti obruč. U sredinu svake košarice staviti prsten od folije kako se ne bi deformirala prilikom pečenja.
5. Odgovarajuću tepsiju obložiti papirom za pečenje, poslagati pripremljene košarice i peći ih u zagrijanoj pećnici na 200 ºC dok ne porumene.
6. Pečene košarice napuniti pripremljenim nadjevom.
Izvor: Dobra hrana



