


Sastojci:
- 250 g brokule
- 3 žlice maslaca
- 3 žlice brašna
- 3 dl mlijeka
- 120 g sira
- 40 g parmezana
- 6 jaja
- 3 žlice ulja
- mješavina začina
Priprema:
1. Brokulu natrgati na cvjetove i skuhati u slanoj vodi. Bjelanjke odvojiti od žumanjaka pa umutiti u čvrst snijeg.
2. U posudi otopiti maslac, a potom dodati brašno i kratko popržiti. Dodati mlijeko i kuhati uz stalno miješanje dok se masa ne zgusne.
3. U zgusnutu masu dodati sir i parmezan, začiniti po želji, promiješati i ostaviti da se ohladi.
4. Posebno umutiti žumanjke, dodati ohlađeni umak, skuhane cvjetove brokule i snijeg od bjelanjaka, pa polako promiješati.
5. Posude za souffle premazati uljem, uliti pripremljenu smjesu i peći u pećnici dok ne porumeni.
Izvor: Dobra hrana



