


Sastojci:
Za tijesto:
- 300 g brašna
- 1 žlica sjeckanog peršina
- 180 g margarina
- 2 žumanjka
- 3 žlice vode, sol
Za nadjev:
- 30 g margarina
- 1 glavica ljubičastog luka
- 400 g gljiva
- 1 žlica sjeckanog peršina
- 2 jaja
- 3 dl vrhnja
- mješavina začina
Priprema:
Tijesto:
1. U odgovarajućoj posudi pomiješati polovinu brašna, na kockice narezani margarin, žumanjke, peršin, vodu i malo soli po želji. Dobro izmiješati, a zatim postepeno dodavati brašno i mijesiti dok se ne dobije glatko tijesto.
2. Zamiješeno tijesto umotati u najlon vrećicu ili prozirnu foliju i ostaviti da miruje u hladnjaku 30 min.
Nadjev:
1. Ljubičasti luk narezati na kockice, a gljive po mogućnosti na listove.
2. U teflonskoj tavi otopiti margarin pa na njemu popržiti luk da omekša. Potom dodati gljive i pirjati ih u vlastitom soku. Kada višak tekućine ispari i gljive omekšaju, dodati peršin i začine po želji.
Završni postupak:
1. Odstajalo tijesto istanjiti na debljinu od 0,5 cm.
2. Odgovarajuće kalupe nauljiti te ih obložiti istanjenim tijestom. Preko tijesta nanijeti smjesu od gljiva.
3. Posebno umutiti jaja i vrhnje pa preliti preko smjese.
4. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC dok ne porumeni.
Izvor: Dobra hrana



