


Potrebno je:
- 6 svinjskih kotleta
- 2 glavice luka
- 3 žlice pirea od rajčica
- 500 g gotovih njoka
- 150 g mesnate slanine
- 1 žlica sjeckanog peršina
- juneće juhe od kocke po potrebi
- 2 dl bijelog vina
- 100 g brašna
- 1 žlica senfa
- 4 žlice ulja
- mješavina začina, papar
Priprema:
1. Kotlete istanjiti tučkom za meso i začiniti po želji. Zatim ih uvaljati u brašno i popržiti na vrućem ulju da porumene. Izvaditi ih iz masnoće i ostaviti na toplom.
2. Luk narezati na kockice, a mesnatu slaninu na štapiće.
3. Na masnoći od mesa popržiti luk i mesnatu slaninu. Vratiti kotlete, preliti ih mješavinom bijelog vina, pirea od rajčice i senfa, dodati njoke i naliti juneću juhu da sve prekrije. Kuhati na umjerenoj temperaturi dok tekućina napola ne ispari, a meso potpuno ne omekša. Gotovo jelo posipati peršinom.
Izvor: Dobra hrana



