


Sastojci:
Za biskvit:
- 4 jaja
- 100 g šećera
- 50 g brašna
- 50 g gustina
- 3 žlice mljevenih oraha
- 2 dl čokoladnog mlijeka
Za kremu:
- 1 l mlijeka
- 250 g šećera
- 1 žlica gustina
- 3 pudinga od vanilije
- 100 g margarina
- 100 g čokolade
- 50 g mljevenih keksa
- 80 g mljevenih napolitanki
Ostali sastojci:
- 100 g čokolade
- 5 dl slatkog vrhnja
Priprema:
Biskvit:
1. Bjelanjke umutiti sa 25 g šećera u čvrst snijeg.
2. Posebno umutiti žumanjke s preostalim šećerom pa dodati snijeg od bjelanjaka i promiješati.
3. U pripremljenu smjesu dodati brašno, gustin i mljevene orahe te polako promiješati.
4. U okrugao pleh obložen papirom za pečenje uliti pripremljenu smjesu za biskvit. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC dok ne porumeni.
5. Ohlađeni biskvit poprskati čokoladnim mlijekom.
Krema:
1. U posudu uliti 8 dl mlijeka, dodati šećer i ostaviti da proključa.
2. Posebno umutiti preostalo mlijeko, puding od vanilije i gustin. Dodati u proključalo mlijeko i kuhati dok se ne zgusne.
3. U ohlađeni puding dodati margarin i izmiksati.
4. Smjesu podijeliti na dva dijela. U prvi dio dodati otopljenu čokoladu i mljevene kekse. U drugi dio dodati mljevene napolitanke i promiješati.
Završni postupak:
1. Biskvit premazati kremom od mljevenih napolitanki. Potom nanijeti kremu od čokolade.
2. Čokoladu otopiti na pari sa 4 žlice slatkog vrhnja i preliti preko čokoladne kreme.
3. Tortu premazati šlagom od slatkog vrhnja.
Izvor: Dobra hrana



