


Sastojci:
- 300 g špageta
- 200 g šunke
- 350 g sira
- 2 dl vrhnja
- 3 jaja
- 150 g kečapa
- origano, sol
- mješavina začina
Priprema:
1. Špagete skuhati u slanoj vodi s nekoliko kapi ulja da se ne bi slijepile, a zatim ih ocijediti.
2. Šunku narezati na kockice, a sir naribati na krupno.
3. U odgovarajućoj posudi pomiješati skuhane špagete, jaja, vrhnje, šunku i 200 g ribanog sira. Dodati origano, začine po želji i polako promiješati.
4. Pleh obložiti papirom za pečenje. Od pripremljene smjese uzimati hrpice pa ih smotati ukrug kako bi se dobio izgled gnijezda i poslagati na papir za pečenje.
5. Gnijezda od špageta posipati preostalim sirom i preliti s malo kečapa. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC dok ne porumene.
Izvor: Dobra hrana



