


Sastojci:
Za tijesto:
- 300 g krumpira
- 500 g glatkog brašna
- 1/2 svježeg kvasca
- 1 žličica šećera
- 1 dl ulja
- 1 dl mlijeka
- 1 jaje, sol
Za punjenje:
- 350 g mljevenog mesa
- 1 jaje
- 3 žlice krušnih mrvica
- 1 žličica sjeckanog peršina
Ostali sastojci:
- 3 dl ulja
Priprema:
Tijesto:
1. Krumpir oguliti i narezati na kockice pa ga skuhati u slanoj vodi. Potom ga ocijediti, ostaviti da se ohladi i ispasirati.
2. U manju posudu uliti mlako mlijeko, dodati šećer, kvasac i žličicu brašna. Dobro izmiješati da ne ostanu grudice i ostaviti na toplom da nadođe.
3. U veću posudu usuti polovinu brašna, dodati pasirani krumpir, nadošao kvasac, ulje, jaje i sol te dobro izmiješati. Postepeno dodavati preostalo brašno i neprestano mijesiti dok se tijesto ne počne odvajati od posude. Zamiješeno tijesto ostaviti na toplom da nadođe.
Smjesa za punjenje:
1. Pomiješati mljeveno meso, jaje, mrvice i sjeckani prešin pa dobro izmiješati.
Završni postupak:
1. Nadošlo tijesto razvaljati na debljinu od 1 cm.
2. Smjesu od mesa oblikovati u valjak, a zatim je položiti duž jedne strane tijesta i zarolati.
3. Pripremljenu štrucu staviti u zamrzivač da se stegne pa je zatim rezati na komade debljine 1 cm.
4. Komade peći na vrućem ulju s obje strane dok ne porumene.
Izvor: Dobra hrana



