


Sastojci:
- 300 g dimljenog purećeg zabatka
- 1 glavica luka
- 1 mrkva
- 150 g brokule
- 150 g cvjetače
- 2 žlice vrhnja
- 1 limun
- 2 žlice gustina
- 2 dl mlijeka
- mješavina začina
- ulje
Priprema:
1. Dimljeno meso od purećeg zabatka i luk narezati na kockice.
2. Mrkvu naribati na krupno, a cvjetaču i brokulu istrgati na cvjetove.
3. Na malo ulja popržiti luk i mrkvu, a zatim dodati dimljeno meso te i njega kratko popržiti. Potom doliti vodu i kuhati na umjerenoj temperaturi 20 min.
4. Dodati cvjetove brokule i cvjetače pa nastaviti s kuhanjem dok ne omekšaju.
5. Kada svi sastojci omekšaju, dodati začine po želji, mješavinu mlijeka, vrhnja i gustina. Nastaviti s kuhanjem dok se ne dobije odgovarajuća gustoća.
6. U gotovu juhu dodati sok od limuna.
Izvor: Dobra hrana



