


Sastojci:
- 300 g pilećeg bijelog mesa
- 1 manja cvjetača
- 1 glavica luka
- 3 mrkve
- 1 žumanjak
- 1 dl vrhnja za kuhanje
- 50 g graška
- 1 žlica gustina
- 1 limun, ulje
- 1,5 l vode
- mješavina začina
- sol, papar
Priprema:
1. Luk, mrkvu i piletinu narezati na kockice, a cvjetaču natrgati na manje cvjetove.
2. Na malo ulja popržiti luk, a zatim dodati mrkvu i pileće bijelo meso te sve zajedno kratko popržiti. Nastaviti s pirjanjem uz povremeno dolijevanje vode po potrebi.
3. Kada je piletina napola pirjana, doliti vodu i ostaviti da proključa. Potom dodati cvjetaču i grašak te nastaviti s kuhanjem dok svi sastojci ne omekšaju.
4. Pred kraj kuhanja dodati mješavinu gustina s malo vode, začine po želji i kuhati dok se ne dobije željena gustoća.
5. U gotovu juhu dodati mješavinu žumanjaka i vrhnja te sok od limuna i promiješati.
Izvor: Dobra hrana



