


Sastojci:
- 8 palačinki
- 400 g svježeg sira
- 50 g margarina
- 2 žlice brašna
- 2 jaja
- 5 dl mlijeka
- 150 g sira
- mješavina začina
- ulje
Priprema:
1. U odgovarajućoj posudi pomiješati izmrvljeni svježi sir, jaja, 50 g ribanog sira i začine po želji te promiješati da se dobije ujednačena smjesa.
2. Na svaku palačinku staviti malo pripremljenog nadjeva od sira. Bočne stranice savinuti prema unutra kako nadjev ne bi iscurio, a zatim zarolati. Na isti način od preostalog materijala napuniti i ostale palačinke.
3. Posebno u manjoj posudi otopiti margarin pa dodati brašno i kratko popržiti. Potom pomalo dolijevati mlijeko uz neprestano miješanje dok se ne zgusne. Pred kraj kuhanja dodati začine po želji.
4. Vatrostalnu posudu nauljiti i u nju poslagati punjene palačinke. Preliti ih bešamel umakom i posipati ribani sir. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 *C dok ne porumeni.
Izvor: Dobra hrana



