


Sastojci:
Za tijesto:
- 550 g brašna
- 2,5 dl mlijeka
- 1/2 svježeg kvasca
- 1/2 vrećice praška za pecivo
- 1 vrećica vanilin šećera
- 1 žličica šećera
- 1 dl ulja
- 1 jaje, sol
Za nadjev:
- 150 g kečapa
- 100 g mariniranih šampinjona
- 150 g mozzarelle
- 150 g šunke
- origano
Priprema:
Tijesto:
1. U manjoj posudi pomiješati 1 dl mlakog mlijeka, šećer i svjež kvasac pa dobro izmiješati i ostaviti da nadođe.
2. U posudi pomiješati polovinu brašna, preostalo mlijeko, nadošao kvasac, vanilin šećer, ulje i malo soli po želji pa promiješati. Postepeno dodavati preostalo brašno i mijesiti dok se tijesto ne počne odvajati od prstiju. Zamiješeno tijesto ostaviti da nadođe.
Nadjev:
1. Šunku, marinirane šampinjone i mozzarellu narezati na kockice.
2. Pomiješati marinirane šampinjone, šunku, kečap i malo origana pa promiješati.
Završni postupak:
1. Nadošlo tijesto istanjiti na debljinu od 1 cm, te okruglim kalupom za pogačice izvaditi krugove.
2. Sredine krugova pritisnuti kako bi se napravilo udubljenje za punjenje, a rubove tijesta premazati umućenim jajetom.
3. Udubljenja na pogačicama napuniti pripremljenim nadjevom pa posipati s malo mozzarelle. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC dok ne porumene.
Izvor: Dobra hrana



