


Sastojci:
- 2 srednja plava patlidžana
- 1 crvena paprika
- 1 žuta paprika
- 200 g svježeg sira
- 40 g parmezana
- 100 g baby mozzarelle
- 1 žlica sjeckanog peršina
- 120 g suhe vratine
- 50 g cherry rajčica
- aceto balsamico
- mješavina začina, ulje
Priprema:
1. Plave patlidžane zajedno s korom narezati na ploške te posoliti i ostaviti da pusti sok. Potom ploške kratko popeći na vrućem ulju da porumene i ocijediti od suvišne masnoće. Na kraju ih poprskati acetom balsamicom.
2. Crvenu i žutu papriku očistiti od peteljki i sjemenki pa narezati na krupnije kocke. Zatim ih popeći na vrućem ulju da omekšaju.
3. Posebno pomiješati svježi sir, parmezan, peršin i začine po želji. Od dobivene smjese oblikovati kuglice veličine oraha.
4. Složenac oblikovati na sljedeći način: ploške patlidžana, list suhe vratine, patlidžan, kocka pečene paprike, istanjena kuglica smjese od sira, patlidžan, paprika i patlidžan. Odozgo po sredini probosti čačkalicu pa na nju nabosti kuglicu mozzarelle i cherry rajčica. Zapeći kratko u zagrijanoj pećnici da se mozzarella otopi. Na isti način iskoristiti preostali materijal.
Izvor: Dobra hrana



