


Sastojci:
Za biskvit:
- 5 bjelanjaka
- 5 žlica šećera
- 4 žlice brašna
- 100 g mljevenih lješnjaka
- 50 g margarina
- 1/2 vrećice praška za pecivo
- 1,5 dl mlijeka
Za kremu:
- 5 dl mlijeka
- 5 žumanjaka
- 1 puding od vanilije
- 6 žlica šećera
- 10 g želatine u prahu
- 5 dl slatkog vrhnja
- 1 šlag fiks
- 50 g mliječne čokolade
- 100 g mljevenih lješnjaka
- 50 g bijele čokolade
Za ukrašavanje:
- 2 šlaga
Priprema:
Biskvit:
1. Bjelanke umutiti u čvrst snijeg, a zatim pomalo dodavati šećer i mutiti dok se šećer ne otopi.
2. Potom dodati brašno, mljevene lješnjake, prašak za pecivo i otopljeni margarin te polako promiješati.
3. U okruglom kalupu na 180 ºC ispeći biskvit.
4. Ohlađeni biskvit preliti mlakim mlijekom.
Krema:
1. U posudu uliti 4 dl mlijeka, dodati šećer i ostaviti da proključa.
2. Posebno umutiti preostalo mlijeko s pudingom od vanilije i žumanjcima pa dodati u proključalo mlijeko. Kuhati na umjerenoj temperaturi uz neprestano miješanje dok se ne zgusne.
3. Želatinu preliti sa 4 žlice hladne vode, ostaviti da nabubri, pa pomiješati s pudingom.
4. Puding podijeliti na dva dijela. U jedan dio dodati otopljenu mliječnu čokoladu i mljevene lješnjake, a u drugi dio ribanu bijelu čokoladu.
5. Posebno umutiti slatko vrhnje sa šlag fiksom. Polovinu šlaga dodati u jednu kremu, a polovinu u drugu.
Završni postupak:
1. Biskvit premazati tamnom kremom, a preko toga nanijeti svijetlu kremu.
2. Tortu premazati umućenim šlagom.
Izvor: Dobra hrana



