


Sastojci:
- 125 g feta sira
- 2 jaja
- 125 g svježeg sira
- 1 žlica vrhnja
- 1 žlica griza
- 100 g kukuruznog brašna
- 100 g pšeničnog brašna
- 1 dl gazirane vode
- 1 dl jogurta
- 1 vrećica praška za pecivo
- 100 g salame (bilo koje)
- 1 dl ulja, sol
Priprema:
1. Feta sir naribati na krupno, a svježi sir izmrviti.
2. Bjelanjke odvojiti od žumanjaka i umutiti u čvrst snijeg.
3. Posebno umutiti žumanjke, jogurt, ulje, vrhnje i mineralnu vodu. Dodati mješavinu kukuruznog i pšeničnog brašna, griz, prašak za pecivo i malo soli po želji pa dobro izmiješati.
4. Potom dodati salamu, feta i mladi sir i promiješati. Na kraju dodati smjesu od bjelanjaka i polako promiješati.
5. Kalupe za muffine nauljiti i posuti brašno, a zatim uliti u njih pripremljenu smjesu. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC dok ne porumeni.
Izvor: Dobra hrana



