


Sastojci:
Za koru:
- 150 g šećera
- 4 jaja
- 70 g maslaca
- 70 g brašna
- 1/2 vrećice praška za pecivo
- 30 g mrvica
- 100 g čokolade
- 1,5 dl mlijeka
Za kremu:
- 500 g kesten-pirea
- 50 g šećera u prahu
- 1 vrećica vanilin šećera
- 100 g mljevenih lješnjaka
- 2 žlice ruma
- 4 dl slatkog vrhnja
Ostali sastojci:
- 100 g čokolade
- 50 g maslaca
- 3 dl slatkog vrhnja
Priprema:
Kora:
1. Maslac pjenasto umutiti sa šećerom i žumanjcima.
2. Postepeno dodavati brašno pomiješano s praškom za pecivo. Potom dodati mrvice i otopljenu čokoladu te dobro izmiješati.
3. Na kraju dodati snijeg od bjelanjaka i polako promiješati.
4. U okruglom kalupu od pripremljene smjese na 180 ºC ispeći koru.
Krema:
1. Pomiješati kesten-pire, šećer u prahu, mljevene lješnjake, rum i vanilin šećer pa dobro izmiješati.
2. Slatko vrhnje umutiti u čvrst šlag, a zatim pomiješati sa smjesom od kestena i polako promiješati.
Završni postupak:
1. Koru poprskati mlakim mlijekom i ostaviti da sve upije.
2. Potom je premazati kremom od kestena.
3. Šlag premazati preko kestena.
4. Čokoladu i maslac otopiti na pari pa preliti preko šlaga.
Izvor: Dobra hrana



