


Sastojci:
- 300 g tunjevine iz konzerve
- 50 g majoneze
- 1 žličica senfa
- 1 ravna žlica senfa
- 100 g maslaca
- 100 g mariniranih šampinjona
- 3 kisela krastavca
- 50 g kikirikija
- prstohvat češnjaka
- 1 mala glavica luka
- 1 pakiranje tosta
- mješavina začina, papar
Priprema:
1. Tunjevinu izvaditi iz konzerve i ocijediti od suvišne masnoće.
2. Marinirane šampinjone i kisele krastavce ocijediti i narezati na krupnije komade. Luk očistiti i također nasjeckati na krupnije komade.
3. Maslac pjenasto umutiti.
4. U blenderu izmiksati tunjevinu, šampinjone, kisele krastavce, kikiriki, luk, majonezu, senf, češnjak i začine po želji. Miksati dok se ne dobije fina kremasta smjesa. Pred kraj miksanja dodati maslac i kratko mutiti dok se smjesa ne poveže.
5. Pripremljenu paštetu ostaviti u hladnjaku da se stegne.
6. Tost ispeći kako bi porumenio, a potom ga premazati ohlađenom paštetom.
Izvor: Dobra hrana



