


Sastojci:
- 1 kg krumpira
- 200 g suhe vratine
- 4 jaja
- 200 g sira
- 70 g margarina
- 2 pune žlice brašna
- 5 dl mlijeka
- 40 g parmezana
- 100 g domaće kobasice
- mješavina začina
- 2 žlice ulja
Priprema:
1. Krumpir zajedno s ljuskom skuhati, a potom oguliti i naribati na krupno.
2. Jaja također skuhati, oljuštiti i narezati na kolutove.
3. Suhu vratinu narezati na kockice, domaću kobasicu na ploške, a sir naribati na krupno.
4. Posebno u posudi otopiti margarin pa dodati brašno i kratko popržiti. Postepeno dolijevati mlijeko uz neprestano miješanje dok se umak ne zgusne. Pred kraj kuhanja dodati parmezan i začine po želji.
5. Vatrostalnu posudu nauljiti i u nju prebaciti ribani krumpir, te ga posipati suhom vratinom i polovinom sira.
6. Zatim preliti bešamel umakom, odozgo utisnuti kolutove jaja i kobasica te posipati preostalim sirom. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC dok sir ne porumeni.
Izvor: Dobra hrana



