


Sastojci:
- 400 g očišćenih lignji
- 300 g očišćenih račića
- 200 g integralne riže
- 400 g šampinjona
- 2 glavice luka
- 1 mrkva
- 1 dl soka od rajčica
- 2 češnja češnjaka
- 0,5 bijelog vina
- 4 žlice ulja
- 20 g margarina
- mješavina začina, papar
Priprema:
1. Lignje narezati na ploške, šampinjone na listove, mrkvu naribati na krupno, a luk i češnjak sitno nasjeckati.
2. Integralnu rižu skuhati u slanoj vodi s nekoliko kapi ulja.
3. Na malo ulja popržiti luk i mrkvu, dodati lignje i šampinjone pa i njih kratko popržiti. Nastaviti s pirjanjem uz povremeno dolijevanje vode dok lignje ne omekšaju.
4. Zatim dodati račiće, sok od rajčica i bijelo vino te ispirjati.
5. Pred kraj pirjanja, kada višak tekućine ispari, dodati skuhanu rižu, margarin i začine po želji. Polako promiješati kako bi se sastojci sjedinili, a margarin otopio.
Izvor: Dobra hrana



