


Sastojci:
- 700 g purećeg bijelog mesa
- 100 g mesnate slanine
- 70 g suhih šljiva
- 70 g suhih marelica
- 60 g kikirikija
- 2 češnja češnjaka
- 1 dl bijelog vina
- 1 glavica luka
- 0,5 dl sojinog umaka
- 1 žlica sjeckanog peršina
- 200 g riže
- šafran
- 1 žlica gustina
- 3 žlice ulja
- sol, papar
Priprema:
1. Luk nasjeckati, mesnatu slaninu, marelice i suhe šljive na štapiće, a češnjak što sitnije nasjeckati. Puretinu narezati na krupnije kocke.
2. Na malo ulja popržiti luk i češnjak sa slaninom.
3. Dodati pureće bijelo meso i kratko popržiti da promijeni boju. Zatim doliti bijelo vino i pirjati na umjerenoj temperaturi dok meso ne omekša. Za vrijeme pirjanja po potrebi dolijevati vodu.
3. Pred kraj pirjanja dodati suhe marelice i šljive, sjeckani list peršina, umak od soje i kikiriki.
4. Pirjati dok svi sastojci ne omekšaju. Potom u jelo dodati gustin, začiniti po želji i kratko prokuhati da se dobije odgovarajuća gustoća.
5. Rižu skuhati u slanoj vodi s malo šafrana i nekoliko kapi ulja. Zatim ju ocijediti i poslužiti kao prilog uz gotovo jelo.
Izvor: Dobra hrana



