


Sastojci:
- 1 manje pile
- 1 glavica luka
- 60 g maslaca
- 3 mrkve
- 0,5 dl konjaka
- 4 dl bijelog vina
- 2 dl pileće juhe
- 2 dl slatkog vrhnja
- 1 žlica brašna
- mješavina začina, papar
Priprema:
1. Piletinu narezati na krupnije komade i začiniti po želji. Luk nasjeckati, a mrkvu narezati na kolutove.
2. U posudi otopiti maslac pa na njemu popeći piletinu sa svih strana.
3. Konjak zagrijati, a zatim zapaliti i preliti preko piletine (flambirati). Pričekati da plamen nestane te dodati sjeckani luk i mrkvu. Zaliti vinom i pilećom juhom, te pirjati na umjerenoj temperaturi.
4. Kada meso omekša, izvaditi ga iz tekućine i ostaviti na toplom. U tekućinu od pirjanja uliti mješavinu slatkog vrhnja i brašna, dodati začine po želji i kuhati dok se ne zgusne.
5. Pred kraj pirjanja vratiti piletinu.
Izvor: Dobra hrana



