


Sastojci:
- 2 plava patlidžana
- 2 jaja
- 1 češnja češnjaka
- 1 mala glavica luka
- 2 kisela krastavca
- 5 zelenih maslina
- 3 žlice majoneze
- 1 ravna žlica senfa
- 4 žlice maslinovog ulja
- mješavina začina
- sol, papar
Priprema:
1. Patlidžan oguliti i narezati na ploške. Zatim posoliti i ostaviti da pusti sok.
2. Pleh obložiti papirom za pečenje, poprskati maslinovim uljem i poslagati u njega ploške patlidžana. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC dok ne omekša.
3. Jaja skuhati, kisele krastavce i zelene masline ocijediti.
4. Luk očistiti i narezati na krupnije komade.
5. U blenderu pomiješati ohlađeni patlidžan, jaja, masline, kisele krastavce, luk i češnjak. Dodati senf, majonezu i začine po želji te sve izmiksati kako bi se dobila fina kremasta smjesa.
6. Pripremljenu paštetu ostaviti u hladnjaku da se ohladi prije služenja.
Izvor: Dobra hrana



