


Sastojci:
- 500 g tankih kora za pitu
- 6 jaja
- 6 dl jogurta
- 1 dl ulja
- 2 dl vrhnja
- 1 vrećica praška za pecivo
- 1 vezica vlasca
- 0,5 dl mlijeka
- 150 g suhe vratine, sol
Priprema:
1. Umutiti jaja, jogurt, vrhnje, prašak za pecivo i malo soli po želji.
2. Suhu vratinu i vlasac sitno nasjeckati.
3. Tepsiju nauljiti i obložiti dvijema korama za pitu tako da rubovi padaju preko ruba tepsije. Posebno dvije kore izdvojiti i ostaviti sa strane.
4. Preostale kore poprskati uljem i blago naborati kako bi dobile izgled ”harmonike” te ih slagati jednu do druge preko donjih kora.
5. Naborane kore posuti vlascem i suhu vratinu, a zatim preliti pripremljenom smjesom od jaja.
6. Rubove donjih kora presaviti prema unutra pa cijelu pitu prekriti izdvojenim korama i ušuškati.
7. Gornje kore premazati mješavinom mlijeka i ulja. Peći u zagrijanoj pećnicina 200 ºC dok ne porumeni. Zatim prekriti folijom i nastaviti s pečenjem dok se sredina ne ispeče.
Izvor: Dobra hrana



