


Sastojci:
Za biskvit:
- 8 bjelanjaka
- 24 žlice šećera
- 3 žlice limunovog soka
- 100 g sjeckanih oraha
- 100 g ribane čokolade
- naribana korica limuna
Za kremu:
- 3 dl soka od ananasa
- 3 dl vode
- 2 pudinga od vanilije
- 4 žlice šećera
- 150 g margarina
- 2 dl slatkog vrhnja
Ostali sastojci:
- 5 dl slatkog vrhnja
- 700 g ananasa
Priprema:
Biskvit:
1. Bjelanjke umutiti u čvrst snijeg a zatim dodavati žlicu po žlicu šećera i sok od limuna, muteći cijelo vrijeme.
2. Posebno pomiješati orahe, čokoladu i ribanu koricu limuna.
3. Pravokutnu tepsiju obložiti papirom za pečenje i posipati pripremljenom mješavinom. Zatim uliti smjesu od bjelanjaka i poravnati. Peći u zagrijanoj pećnici na 100 ºC dok se biskvit ne osuši.
4. Pečeni biskvit uzdužno prerezati kako bi se dobile 2 kore.
Krema:
1. U posudi pomiješati sok od ananasa i 2 dl vode, dodati šećer i kuhati dok ne proključa.
2. Posebno razmutiti puding od vanilije s preostalom količinom vode pa dodati u proključalu smjesu i nastaviti s kuhanjem dok se ne zgusne.
3. U ohlađenu kremu dodati margarin, šlag od slatkog vrhnja te umutiti mikserom.
Završni postupak:
1. Prvu koru okrenuti tako da sjeckani sastojci dođu odozgora. Premazati je polovinom kreme, dodati malo ananasa i premazati polovinom šlaga od slatkog vrhnja. Ponoviti postupak premazivanja.
Izvor: Dobra hrana



