


Sastojci:
Za biskvit:
- 300 g mljevenih keksa
- 125 g margarina
- 125 g šećera
- 100 g čokolade za kuhanje
- 2 dl soka od naranče
Za kremu I:
- 300 g mljevenih lješnjaka
- 125 g margarina
- 125 g šećera
- 2 dl mlijeka
Za kremu II:
- 3 vrećice pudinga od vanilije
- 1 l mlijeka
- 250 g margarina
- 125 g šećera u prahu
- 100 g šećera
- 100 g čokolade za kuhanje
Ostali sastojci:
- 4 dl slatkog vrhnja
- 200 g piškota
- 2 dl mlijeka
Priprema:
Biskvit:
1. Mljevene kekse preliti sokom od naranče i izmiješati.
2. Posebno umutiti margarin, šećer i otopljenu čokoladu. Dodati natopljene kekse i izmiješati.
Krema I:
1. Mljevene lješnjake preliti prokuhanim mlijekom.
2. Pjenasto umutiti margarine i šećer, dodati lješnjake i izmiješati.
Krema II:
1. U posudu uliti 8 dl mlijeka, dodati šećer i ostaviti da prokuha.
2. Posebno umutiti preostalo mlijeko i puding od vanilije. Uliti u prokuhano mlijeko i kuhati dok se ne zgusne.
3. Pjenasto umutiti omekšali margarin i šećer u prahu. Pomiješati s ohlađenim pudingom i izmiksati.
4. Smjesu podijeliti na dva dijela. U prvi dio dodati otopljenu čokoladu, a drugi ostaviti žut.
Završni postupak:
1. Dno kalupa za tortu prekriti smjesom za biskvit. Na biskvit nanjeti kremu od lješnjaka, a potom premazati kremom od čokolade.
2. Zatim poslagati red piškota prethodno natopljenih mlijekom i nanjeti kremu od vanilije.
3. Gotovu tortu premazati šlagom od slatkog vrhnja.
Izvor: Dobra hrana



