


Sastojci:
- 6 bataka sa zabatkom
- 150 kukuruznih pahuljica
- 3 jaja
- 150 g brašna
- 600 g krumpira
- 200 g majoneza
- 1 limun
- mješavina začina
- ulje
Priprema:
1. Kukuruzne pahuljice nasjeckati.
2. Batake odvojiti od zabataka i skinuti kožu. Potom ih prokuhati u vodi da meso omekša i ocijediti.
3. Batake začiniti po želji, uvaljati u brašno, pa u razmućena jaja i na kraju u samljevene kukuruzne pahuljice. Spuštati ih u zagrijano ulje i pržiti dok ne porumene. Izvaditi na papirnati ubrus da upije suvišnu masnoću.
4. Krumpire oguliti i narezati na štapiće. Zatim i njih ispeći na ulju da porumene.
5. Pečene batke politi sokom od limuna, preliti ih majonezom i poslužiti uz pomfrit.
Izvor: Dobra hrana



