


Sastojci:
- 1 pileće bijelo meso
- 2 žlice senfa
- 1/2 manje brokule
- 120 g svježeg sira
- 4 mlade tikvice
- 0,5 dl maslinovog ulja
- mješavina začina, sol
Način pripreme:
1. Pileće bijelo meso odvojiti od kostiju tako da se od jednog bijelog mesa dobiju dvije veće šnicle. Šnicle poprečno zarezati i otvoriti, a potom ih začiniti po želji i premazati senfom.
2. Brokulu natrgati na cvjetove i skuhati u slanoj vodi. Zatim ju ocijediti.
3. Svježi sir narezati na 4 šnite.
4. Na svaku šniclu od bijelog mesa staviti cvijet brokule i šnitu svježeg sira i preklopiti. Rubove šnicle istanjiti tučkom za meso da se slijepe. Na isti način napuniti preostale šnicle pa ih premazati uljem.
5. Roštilj prethodno pripremiti i pričekati da ostane žar. Potom na njega spuštati punjenu piletinu i peći je dok ne porumeni.
6. Tikvice zajedno s korom narezati na ploške, blago posoliti te ih ispeći u vrućem ulju.
7. Pečenu piletinu poslužiti uz tikvice.
Izvor: Dobra hrana



