


Sastojci:
- 5 žumanjaka
- 300 g višanja
- 250 g margarina
- 250 g šećera u prahu
- 100 g čokolade za kuhanje
- 2 vanilin šećera
- 3 dl mlijeka
- 500 g ”petit beurre” keksa
- 6 dl slatkog vrhnja
Priprema:
1. U odgovarajućoj posudi pomiješati omekšani margarin, vanilin šećer i 150 g šećera u prahu pa umutiti mikserom.
2. Posebno umutiti žumanjke s preostalim šećerom i kuhati na pari uz neprestano miješanje dok se ne dobije gusta krema.
3. Ohlađenu kremu od žumanjaka pomiješati sa smjesom od margarina, dodati otopljenu čokoladu i umutiti mikserom.
4. Višnje dobro ocijediti od viška tekućine.
5. Slatko vrhnje umutiti u čvrst šlag.
6. ”Petit beurre” kekse umakati u mlijeko i njime prekriti dno odgovarajuće podloge za tortu. Premazati polovinom pripremljene kreme od čokolade, nanijeti polovinu višanja i premazati trećinom šlaga od slatkog vrhnja. Isti postupak nadijevanja ponoviti i završiti keksima.
7. Preostalim šlagom od slatkog vrhnja premazati tortu i vratiti u hladnjak da se stegne.
Izvor: Dobra hrana



