


Sastojci:
- 4 srednja plava patlidžana
- 400 g mljevene junetine
- 1 glavica luka
- 1/2 crvene paprike
- 2 češnja češnjaka
- 1 rajčica
- 80 g mariniranih šampinjona
- 100 g kečapa
- 40 g sušenih rajčica
- 4 dl soka od rajčica
- 2 dl bijelog vina
- 0,5 dl ulja
- mješavina začina
Priprema:
1. Nožem za guljenje uzdužno skinuti koru s plavog patlidžana na nekoliko mjesta (prema uputama sa slike).
2. Potom patlidžane poslagati u nauljeni pleh i prekriti folijom. Peći u zagrijanoj pećnici dok ne omekšaju.
3. Izvaditi ih iz pećnice, zarezati po sredini i izvaditi meso. Izvađeno meso sitno isjeckati.
4. Luk, sušenu rajčicu i crvenu papriku narezati na kockice, šampinjone na listove, a češnjak ispasirati.
5. Na malo ulja popeći luk i češnjak, dodati mljeveno meso te i njega kratko popeći. Nastaviti s pirjanjem uz povremeno dolijevanje vode dok meso ne omekša.
6. Pred kraj pirjanja dodati marinirane šampinjone, meso patlidžana, sušene rajčice, kečap i začine po želji. Peći dok višak tekućine ne ispari.
7. Pripremljenim nadjevom napuniti unutrašnjost patlidžana, a preko poslagati ploške rajčice.
8. Posebno pomiješati sok od rajčica, bijelo vino, ulje i malo vode pa uliti u vatrostalnu posudu. Poslagati u nju punjene patlidžane i staviti u zagrijanu pećnicu da se zapeče.
Izvor: Dobra hrana



