


Sastojci:
Za biskvit:
- 4 jaja
- 4 žlice šećera
- 2 žlice čokolade u prahu
- 2 žlice oštrog brašna
- 2 žlice gustina
Za kremu:
- 250 g margarina
- 200 g šećera u prahu
- 100 g čokolade za kuhanje
- 3 jaja
- 2 dl slatkog vrhnja
- 100 g mljevenih pečenih lješnjaka
- 100 g eurokrema
Za glazuru:
- 100 g čokolade
- 50 g margarina
Priprema:
Biskvit:
1. Bjelanjke odvojiti od žumanjaka i umutiti u čvrst snijeg.
2. Posebno umutiti žumanjke sa šećerom. Zatim dodati čokoladu u prahu, brašno, gustin i promiješati da se dobije ujednačena smjesa.
3. U smjesu od žumanjaka dodati snijeg od bjelanjaka i polako promiješati.
4. U okruglom kalupu za torte od pripremljene smjese na 200 ºC ispeći biskvit.
Krema:
1. Pomiješati jaja sa 100 g šećera u prahu i kuhati na pari uz neprestano miješanje dok se ne dobije gusta krema.
2. Posebno umutiti margarin s preostalim šećerom u prahu. Dodati ohlađenu kremu od žumanjaka, šlag od slatkog vrhnja, mljevene pečene lješnjake, ribanu čokoladu i eurokrem. Polako promiješati.
Završni postupak:
1. Preko biskvita staviti pripremljenu kremu i poravnati. Ostaviti u hladnjaku da se stegne.
2. Dok se torta hladi, pripremiti glazuru: čokoladu pomiješati s margarinom i otopiti na pari.
3. Stegnutu tortu preliti glazurom od čokolade.
Izvor: Dobra hrana



