


Sastojci:
- 1 lisnato tijesto
- 300 g špinata
- 2 struka mladog luka
- 5 jaja
- 40 g parmezana
- 250 g svježeg sira
- 4 žlica maslinovog ulja
- mješavina začina, sol
Priprema:
Nadjev od špinata:
1. Špinat skuhati u slanoj vodi pa ga ocijediti i sitno nasjeckati.
2. Mladi luk narezati na kolutove i popržiti na maslinovom ulju. Dodati špinat, začine po želji i kratko popržiti.
3. Zatim skloniti sa štednjaka, dodati 2 jaja, 20 g parmezana, začine po želji i promiješati.
Nadjev od sira:
1. Pomiješati sir, 20 g parmezana, 2 jaja i začine po želji te promiješati.
Završni postupak:
1. Lisnato tijesto istanjiti na debljinu od 5 mm.
2. Odgovarajući okrugao kalup nauljiti pa dno i stranice obložiti lisnatim tijestom. Posebno od preostalog tijesta narezati trake debljine 1 cm.
3. Preko lisnatog tijesta nanijeti nadjev od sira i poravnati. Zatim ravnomjerno nanijeti nadjev od špinata.
4. Trake lisnatog tijesta unakrsno rasporediti preko nadjeva i završetke slijepiti za rubove pite kako bi se dobio izgled mreže.
5. Pripremljenu pitu premazati umućenim jajetom i peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC dok ne porumeni.
Izvor: Dobra hrana



