


Sastojci:
- 500 g lisnatog tijesta
- 300 g špinata
- 0,5 dl ulja
- 2 žlice brašna
- 3 dl mlijeka
- 1 jaje
- 8 prepeličjih jaja
- 2 češnja češnjaka
- mješavina začina
- sol
Priprema:
1. Špinat očistiti i skuhati u slanoj vodi pa ga ocijediti i sitno isjeckati.
2. Na ulju popržiti brašno i češnjak, a zatim dodati špinat te i njega kratko popržiti. Postupno dolijevati mlijeko uz neprestano miješanje dok se ne zgusne. Na kraju skloniti sa štednjaka, začiniti i ostaviti da se ohladi.
3. Lisnato tijesto istanjiti u pravokutnik debljine 5 mm. Okruglim zupčastim nožem rezati kvadrate 10×10 cm. Unutar svakog kvadrata zarezati dva suprotna kuta, a potom ih unakrsno preklopiti da se dobije okvir na pitici.
4. Pleh obložiti papirom za pečenje i u njega poslagati oblikovane prazne pitice. Unutar okvira od tijesta staviti po dvije žlice špinata i odozgo razbiti jedno prepeličje jaje. Okvire premazati umućenim jajetom.
5. Pitice peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC dok ne porumene.
Izvor: Dobra hrana



