


POTREBNO JE:
- 300 g gotovih cannellona
- 600 g mljevene junetine
- 1 glavica luka
- 200 g šampinjona
- 100 g kečapa
- 40 g parmezana
- 1 jaje
- 80 g maslaca
- 5 dl mlijeka
- 2 žlice brašna
- 4 žlice ulja
- 150 g sira
- sol
- papar
- origano
PRIPREMA:
1. Luk i šampinjone narezati na kockice.
2. Na malo ulja popržiti luk pa dodati mljevenu junetinu i kratko popeći cannellone da meso promijeni boju. Pirjati uz povremeno dolijevanje vode po potrebi dok meso ne omekša, a višak tekućine ne ispari.
3. Pred kraj pirjanja dodati kečap, origano i začine po želji te promiješati.
4. Cannellone kratko prokuhati u slanoj vodi s nekoliko kapi ulja, pazeći da se ne raspadnu. Potom ih izvaditi i pomoću slastičarske vrećice napuniti pripremljenim nadjevom.
5. Punjene cannellone poprečno prerezati napola.
6. U manjoj posudi otopiti maslac, zatim dodati brašno i kratko popržiti. Postepeno dolijevati mlijeko i miješati dok se ne dobije gusti umak.
7. U još topao bešamel dodati parmezan, jaje i začine po želji pa promiješati.
8. Vatrostalnu posudu nauljiti i u nju poslagati punjene cannellone tako da se na krajevima preklapaju.
9. Preliti ih pripremljenim umakom i posipati sirom. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC dok ne porumene.
Izvor: Dobra hrana



