

Svim velikim gurmanima predstavljamo novu poslasticu! Salatu od tunjevine!

Potrebno je:
- 1 veća konzerva tunjevine
- 3 veća krumpira
- 1 glavica crvenog luka
- 50 g zelenih maslina
- 1/2 limuna
- 150 g mariniranih šampinjona
- 4 žlice maslinovog ulja
- 250 g majoneze
- sol
Priprema:
1. Krumpir u ljusci obariti u slanoj vodi pa ga oguliti i izrendati na krupno rende.
2. Crveni luk izrezati na rebarca, masline na kolutove, a marinirane šampinjone na listove.
3. Tunjevinu izvaditi iz konzerve i ocijediti od suvišne masnoće.
4. U odgovarajućoj posudi sjediniti krumpir, crveni luk, šampinjone, masline i tunjevinu. Dodati majonezu, sok od limuna, maslinovo ulje i malo soli po ukusu te polako promiješati.
5. Pripremljenu salatu staviti u hladnjak da se rashladi.



