


Sastojci:
- 400 g tankih kobasica za roštilj
- 200 g slanine u listovima
- 500 g lisnatog tijesta
- 1 jaje
- 3 žlice ulja
- sezam
Priprema:
1. Kobasice za roštilj pomoću čačkalice izbosti na nekoliko mjesta, a potom ih popeći na vrućem ulju da porumene.
2. Pečene kobasice narezati na manje komade dužine 5 cm.
3. Svaki komad uviti u list slanine i kratko popeći na ulju da slanina porumeni. Zatim ocijediti od masnoće i ostaviti da se ohladi.
4. Lisnato tijesto istanjiti u pravokutnik debljine 0,5 cm, pa okruglim zupčastim nožem rezati na kvadrate (7×7 cm).
5. Na svaki kvadrat staviti kobasicu u slanini i zarolati. Rubove tijesta ručno pritisnuti da se slijepe, a višak tijesta odstraniti.
6. Pleh obložiti papirom za pečenje i u njega poslagati punjene paketiće. Premazati ih jajetom i posuti sezamom.
7. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC dok ne porumeni.
Izvor: Dobra hrana



