


Sastojci:
- 600 g bijelog krumpira
- 2 jaja
- 250 g šunke
- 1/2 vrećice praška za pecivo
- 3 žlice ulja
- brašna po potrebi
- 200 g majoneze
- 40 g parmezana, sol
Za pohanje:
- 2 jaja
- krušne mrvice po potrebi
- 4 dl ulja
Priprema:
1. Bijeli krumpir skuhati zajedno s ljuskom. Zatim ga oguliti, ispasirati i ostaviti da se ohladi.
2. Ohlađeni krumpir pomiješati s jajima, parmezanom i uljem. Posoliti po želji te postepeno dodavati mješavinu brašna i praška za pecivo, te mijesiti dok se ne dobije mekše, glatko tijesto.
3. Šunku narezati na kockice.
4. Tijesto od krumpira istanjiti na debljinu od 1 cm. Okruglim kalupom za krafne ili čašom na tijestu izvaditi krugove.
5. Na polovinu svakog kruga staviti žličicu sjeckane salame i preklopiti. Rubove tijesta pritisnuti da se slijepe.
6. Krokete uvaljati u umućena jaja pa u mrvice. Zatim ih peći na vrućem ulju dok ne porumene.
7. Pečene krokete preliti majonezom.
Izvor: Dobra hrana



