


Sastojci:
Za tijesto:
- 5 jaja
- 125 g margarina
- 250 g brašna
- 4 dl vode
- 1 prašak za pecivo
- 3 žlice ajvara
- sol
Za nadjev:
- 600 g svježeg sira
- 200 g šunke
- prstohvat češnjaka u prahu
- 2 fileta pečene paprike
- 1 manja zelena salata
- mješavina začina
Priprema:
Tijesto:
1. U dublju posudu uliti vodu, dodati margarin i malo soli pa ostaviti da proključa.
2. Potom skloniti sa štednjaka, dodati brašno i miješati dok se ne zgusne.
3. Vratiti posudu na štednjak i kuhati na umjerenoj temperaturi uz neprestano miješanje dok se tijesto ne počne odvajati od stijenki posude.
4. Pripremljeno tijesto ostaviti da se ohladi, a zatim uz neprestano miješanje dodavati jedno po jedno jaje. Na kraju dodati ajvar, prašak za pecivo i promiješati.
5. Pleh obložiti papirom za pečenje i na njega pomoću slastičarske vrećice istiskivati nadjev u hrpice veličine oraha. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC oko 35 min.
Nadjev:
1. Pečenu papriku i šunku narezati na kockice.
2. Nasjeckane sastojke pomiješati sa svježim sirom, češnjakom u prahu i začinima po želji. Dobro izmiješati da se dobije ujednačena smjesa.
Završni postupak:
1. Krafnice ostaviti da se ohlade, a zatim ih prerezati napola.
2. Svaku krafnicu napuniti listom zelene salate i žličicom pripremljenog nadjeva, te preklopiti.
Izvor: Dobra hrana



