


Potrebno je:
- 500 g pilećih prsa
- 1 bjelanjak
- 1/2 šalice kukuruznog griza
- 1 češanj češnjaka
- 1 poriluk
- 1 crvena paprika
- 1 žlica konjaka
- 1 žlica umaka od soje
- sol
- papar
- 2 žlice ulja
Priprema:
1. Pileća prsa narezati na trake dužine 5 cm, poriluk i papriku na kocke, a češnjak ispasirati.
2. Meso posoliti, popapriti i natrljati češnjakom.
3. Umutiti bjelanjak u čvrst snijeg, dodati kukuruzni grizi pa polako promiješati. Potom meso umakati u pripremljenu smjesu i popeći na vrućem ulju. Pečeno meso izvaditi i ostaviti sa strane.
4. Na istoj masnoći popeći poriluk i papriku. Vratiti meso u tavu, dodati konjak i umak od soje pa još malo pirjati. Jelo poslužiti uz skuhanu rižu.
Izvor: Pošalji recept



